Yota besteedt productie nieuwe smartphone uit aan ZTE

yotaphone2Yota Devices, het Russische bedrijf dat de Yotaphone en de Yotaphone 2 (beide uitgerust met twee schermen) maakt, heeft de productie van zijn eerstvolgende smartphone uitbesteed aan de Chinese fabrikant ZTE. De Yotaphone 3 moet in het eerste kwartaal van 2016 op de markt komen.

Tot dusver zijn de smartphones van Yota Devices steevast door producenten in Singapore vervaardigd. De softwareontwikkeling bleef daarbij in handen van de Russische fabrikant. De uitbestedingsovereenkomst met ZTE behelst echter meer dan ‘alleen maar’ de productie van de hardware. Naar verluidt is de Chinese onderneming, zelf ook leverancier van onder andere smartphones, ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van software én additionele diensten voor de nog te introduceren Yotaphone 3.

ZTE heeft van Yota Devices inmiddels een order gekregen van 100.000 stuks van de Yotaphone 3. Volgens Matthew G. Kelly, managing director van Yota Devices in de Verenigde Staten, zal het toestel een krachtigere processor (vermoedelijk afkomstig van chipmaker Qualcomm) dan zijn voorganger herbergen. Ook krijgt de smartphone standaard meer werkgeheugen (2 GB) en een betere camera. Verder belooft Kelly dat de Yotaphone 3 verbeterde versies krijgt van de ingebouwde twee schermen (een kleurenaanraakscherm en een E Ink-variant aan de achterzijde). De smartphone zou tevens dunner uitvallen dan de Yotaphone 2.

Naast de Yotaphone 3, werkt het Russische bedrijf ook aan een goedkopere versie van zijn huidige vlaggenschip. Deze, vooralsnog Yophone 2c gedoopte, smartphone krijgt weliswaar twee schermen mee, maar het kleurenaanraakscherm heeft (als kostenbesparende maatregel) een lagere resolutie.

Eigenaren van een Yotaphone 2 worden niet in de steek gelaten door de Russische onderneming, naar verluidt. Onbevestigde berichten spreken van een ‘aanstaande update’ van het Android-besturingssysteem naar versie 5.0 (‘Lollipop’). Ook zou de Application Programming Interface (API) voor het ingebouwde E ink-scherm een update krijgen. Dit is met name goed nieuws voor ontwikkelaars van apps die gebruik maken van het bewuste scherm.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.