BlackBerry bereidt introductie Android-smartphone voor

bb-venice-2Fabrikant BlackBerry is druk bezig met de ontwikkeling van een smartphone voorzien van het Google Android-besturingssysteem. Hiermee wijkt het Canadese bedrijf af van zijn strategie om toestellen te produceren die werken met het zelfontwikkelde BB OS 10-besturingssysteem. Foto’s van het apparaat zijn inmiddels opgedoken op een Amerikaanse website.

De Amerikaanse techwebsite Android Authority heeft de primeur van de eerste foto’s van de nieuwe BlackBerry-smartphone. Het Android-toestel, codenaam ‘Venice’, lijkt in ogenschijnlijk sterk op de Galaxy S6 edge, van concurrent Samsung. Net als dat apparaat, is de BlackBerry Venice aan twee kanten afgerond is. Maar er is meer. De Venice heeft namelijk ook een uitschuifbaar fysiek toetsenbord en wordt hiermee een van de weinige Android-smartphones met toetsenbord. Wanneer dit toestel op de markt komt, is nog niet bekend. BlackBerry heeft de Venice overigens nog niet officieel aangekondigd.

Het Canadese bedrijf tracht zich, onder de leiding van CEO John Chen, verder te ontpoppen als technologische leider. Zo heeft de topman verteld tijdens een investeringsbijeenkomst vorig week in Waterloo Canada. Om zijn stelling te onderstrepen, heeft Chen zijn investeerders gemeld dat BlackBerry op dit moment meer dan 44.000 patenten heeft. Volgens de CEO zijn de meeste patenten nog recent ook. Om het in perspectief te plaatsen: Apple is op dit moment koploper met 45.719 patenten. BlackBerry staat nu op de tweede plaats, met fabrikant Xerox als goede derde met 40.400 patenten. Frappant is dat op 31 oktober 2013 analisten nog dachten dat BlackBerry nog geen 4.000 patenten bezat. De groter dan verwachte hoeveelheid patenten maken het bedrijf een steeds interessantere overnamekandidaat, aldus analisten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.