KPN voert upgrade 4G-netwerk uit

KPNOperator KPN heeft zijn 4G+-netwerk (de snellere variant van de 4G mobiele netwerkinfrastructuur voor data- en spraakcommunicatie) in Nederland verder uitgebreid voor wat betreft capaciteit en snelheid. De ingebruikname van de duizendste 4G-zendmast fungeert daarbij als mijlpaal. Dat laat het bedrijf vandaag weten in een officieel bericht.

KPN is druk bezig om zijn 4G-netwerk te voorzien van de zogenoemde carrier aggregation technologie ofwel het stapelen van frequenties. Hierdoor neemt zowel de capaciteit als de snelheid toe, aldus de operator. KPN verwacht dat het aantal gebruikers met een 4G+ geschikt toestel (onder andere de Samsung S6, S6 edge en de LG G4) de komende tijd flink zal stijgen nu ook Apple heeft aangekondigd dat de nieuwste iPhone (iPhone 6s) 4G+ ondersteunt. Dankzij 4G+ zijn snelheden tot 225Mbit/s download en 35Mbit/s upload mogelijk. 4G+ is momenteel beschikbaar in alle grotere steden in Nederland en ook in andere delen van het land, bijvoorbeeld op de Waddeneilanden Texel en Terschelling. Ook in de rest van Nederland rolt KPN 4G+ verder uit.

Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken bij KPN:

“De uitrol van 4G+ loopt voorspoedig. Na als eerste provider in Nederland een landelijk dekkend 4G-netwerk te hebben gerealiseerd, laten we met de snelle uitrol van 4G+ opnieuw zien de gebruikerservaring van onze klanten als uitgangspunt te nemen.”

Volgens de operator maken inmiddels ruim drie miljoen klanten gebruik van zijn landelijk dekkende 4G-netwerk.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.