Samsung introduceert consumentenversie VR-hardware

samsung gear vrFabrikant Samsung heeft de eerste Virtual Reality-bril voor consumenten aangekondigd. Het heeft hiervoor een samenwerking met branchegenoot Oculus Rift (een maker van VR-hardware, onlangs overgenomen door de sociale netwerksite Facebook). De Samsung Gear VR is medio november verkrijgbaar in de kleur Frost White voor de verkoopadviesprijs van 99,99 euro.

De Gear VR is te gebruiken met tal van smartphones, waaronder de Galaxy S6 edge+, S6 en S6 edge. Het super AMOLED display van de smartphones moet voor een virtual reality ervaring met heldere kleuren en eersteklas prestaties zorgen, aldus het Zuid-Koreaanse concern.

“Samsung is een voorloper op het gebied van mobiele ervaringen”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “De Innovators Edition van de Gear VR was daar vorig jaar een tastbaar voorbeeld van. Virtual Reality is de volgende stap in mobiele belevingen en wij vinden het geweldig om de Gear VR in samenwerking met Oculus uit te brengen. Zo leggen we niet alleen de lat voor mobiele VR, maar maken we het revolutionaire product direct ook voor de consument toegankelijk.”

De Samsung Gear VR is 22 procent lichter dan de Gear VR Innovator Edition. Het dragen van het device is comfortabeler door een schuimlaag en ook is het touchpad verbeterd. “Samen met Samsung vinden we virtual reality opnieuw uit. Zo creëren we de beste mobiele VR ervaring die momenteel verkrijgbaar is”, zegt Brendan Iribe, CEO van Oculus. “Op de Gear VR spelen mensen games met hun vrienden. Ze ondergaan 3D-achtige ervaringen, delen video experiences in 360 graden en bevinden zich in foto's en video’s van over de hele wereld. En dit is nog maar het begin van wat er allemaal mogelijk is met mobiele VR.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.