BlackBerry meldt lagere omzet en kleiner verlies

Logo_BlackBerry_thumbSmartphonefabrikant BlackBerry is afgelopen vrijdag na beurs (lokale tijd) met zijn jongste kwartaalcijfers gekomen. In het fiscale tweede kwartaal ging de omzet in vergelijking met een jaar eerder met maar liefst 46 procent omlaag. Wel wist het Canadese bedrijf de rode cijfers substantieel weten terug te dringen.

In het tweede kwartaal heeft BlackBerry een omzet weten te draaien van 490 miljoen dollar (circa 437,32 miljoen euro). Daarbij heeft het bedrijf een verlies geleden van 66 miljoen dollar (58,90 miljoen euro).

BlackBerry moest in dezelfde periode vorig jaar nog een fors hoger verlies rapporteren: 184,47 miljoen euro.

John Chen, CEO van BlackBerry, bevestigde tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers tevens dat zijn bedrijf met een smartphone voorzien van het Google-Android besturingssysteem komt. De nieuwe BlackBerry Priv is inderdaad precies zoals wij eerder konden melden. Naast Android smartphones blijft BlackBerry ook met toestellen uitgerust met OS 10 – het eigen besturingssysteem van - komen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.