Vodafone: ‘Gesprekken met Liberty Global stopgezet’

VodafoneDe Britse operator Vodafone heeft vandaag gemeld dat het niet meer officieel in gesprek is met de Amerikaanse kabelgigant Liberty Global over een mogelijke fusie. Liberty Global is onder andere de eigenaar van de Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo en het Belgische Telenet.

Het nieuws van de afgebroken fusiegesprekken tussen Vodafone en Liberty Global komt niet geheel uit de lucht vallen. Vorige week was er als sprake van dat de onderhandelingen ‘moeizaam’ verliepen. Via Liberty Global topman John Malone kwam naar buiten dat er op papier duidelijk voordelen werden gezien bij een mogelijk samengaan, maar dat het lastig was om hier in de praktijk invulling aan te geven.

In juni van dit jaar nog kwam Vodafone met het bericht dat er verkennende gesprekken met Liberty Global gevoerd werden. Vodafone is, na China Mobile, de grootste mobiele telefoonoperator ter wereld en Liberty Global, op zijn beurt, mag de titel ’s werelds grootste kabelaar voeren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.