Apple breekt weer verkooprecord

Apple_logoFabrikant Apple kan weer een feestje vieren. Het bedrijf heeft wereldwijd in het eerste weekend na de introductie meer dan 13 miljoen exemplaren van de kersverse smartphones iPhone 6s en 6s Plus weten te verkopen.

De jongste verkoopcijfers van de nieuwe Apple iPhones betekenen weer een nieuw record voor de Amerikaanse onderneming. Van de vorige nieuwe modellen iPhones, de 6 en 6 Plus, gingen er in het eerste weekend namelijk 10 miljoen stuks over de toonbank. Van de iPhone 5s en 5c werden er twee jaar geleden nog 9 miljoen stuks van verkocht. Apple heeft inmiddels aangekondigd dat de iPhone 6s en 6s Plus vanaf 9 oktober ook in ons land te koop zijn.

De verkochte aantallen van de nieuwe Apple-smartphones vormen niet de enige aanleiding tot een vreugdedans bij de fabrikant. Ook het financiële gedeelte zal Apple vrolijk stemmen, zo blijkt uit de analyse van de Amerikaanse tech-website Teardown.com. Die heeft becijferd dat de fabrikant een aardige brutowinst maakt op zijn smartphones. In de Verenigde Staten kost de nieuwe Apple iPhone 6s met 64GB 749 dollar (dat is met de huidige wisselkoers 669 euro). Teardown.com, heeft een iPhone 6s open geschroefd en van ieder component de kostprijs voor Apple berekend. Op basis daarvan komt de tech-website tot de conclusie dat iedere iPhone 6s 64GB Apple 245 dollar (219 euro) aan componenten kost. Als dit correct is, verdient Apple op iedere verkochte iPhone 6s 64GB 499 dollar (445 euro). De duurste componenten zijn daarbij de processor (inclusief geheugen) en het scherm. Wel moet Apple nog de Chinese producent Foxconn betalen voor het in elkaar schroeven van de iPhone en komen er tevens nog vrachtkosten bij. Toch blijft de brutomarge voor Apple op iedere verkochte iPhone weer substantieel.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.