Orange komt met LoRa-netwerk

Logo OrangeDe Franse operator Orange investeert in een nieuw Low Power Wide Area- (LPWA-)netwerk als aanvulling op het bestaande mobiele netwerk. Het nieuwe netwerk focust zich op technologieën die aansluiten bij de hedendaagse ontwikkelingen: smalle band connectiviteit en connectiviteitsgarantie, tegen een laag energieverbruik en lagere kosten.

Voor de uitrol van het netwerk vertrouwt Orange op de LoRa- (Long Range, oftewel lange afstand-)technologie.

Als onderdeel van Orange' Essentials2020-strategie krijgt Internet of Things (IoT) duidelijk prioriteit. Orange heeft als doelstelling om er in 2018 600 miljoen euro winst mee te behalen. Het netwerk is uiterst geschikt om sensoren te verbinden en voor alles rondom Smart Cities. Ondertussen gaat Orange verder met de standaardisatie van toekomstige mobiele netwerken (2G/4G) voor IoT. Operationeel zou het nieuwe netwerk wereldwijd in 2017 moeten werken en de 5G-oplossing in 2022.

Stéphane Richard, Chief Executive Officer bij Orange, zegt:

“De uitrol van IoT komt de komende jaren echt van de grond. Wij verwachten dat er in 2020 zo’n 25 miljard apparaten wereldwijd verbonden zullen zijn. Als onderdeel van het nieuwe strategische plan Essentials2020 heeft Orange de ambitie om de nummer één operator voor IoT te worden. Om in te spelen op de behoeften uit de markt, hebben we besloten om de mobiele netwerken aan te vullen met een nationaal netwerk voor apparaten, smalle bandconnectiviteit en laag energieverbruik. Het netwerk maakt gebruik van de LoRa-technologie, zodat we de lancering in het eerste kwartaal van 2016 kunnen garanderen.”

Los van connectiviteit, speelt Orange een rol in de aggregatie en verwerking van tot stand gekomen gegevens. Ook stelt de Franse operator diensten voor met toegevoegde waarde op het gebied van gezondheid en welzijn, connected home – het verbonden huis en Smart Cities.

Wat dichter bij huis, is de Nederlandse operator KPN eveneens druk bezig met LoRa-technologie. Het bedrijf heeft begin 2015 aangekondigd dit jaar de uitrol van LoRa in Nederland te willen starten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.