Microsoft rukt op in zakelijke markt smartphones

150930 os-zakelijke-markt-nederlandDe zakelijke markt voor smartphones wordt in Nederland gedomineerd door toestellen afkomstig van fabrikanten Apple en Samsung. Dat concludeert het marktonderzoeksbureau Computer Profile in zijn jongste rapport over het zakelijke gebruik van mobiele telefoons in Nederland. Opmerkelijk is echter dat smartphones afkomstig van high tech concern Microsoft in opmars zijn.

Het mag geen verrassing zijn. Maar ook de zakelijk markt wordt gedomineerd door Apple en Samsung, zo stelt Computer Profile vast. Apple is vooral sterk in de sectoren service, industrie en bij de overheid. In de transport- en bouwsector voert Samsung de boventoon.

Verrassend is het relatief hoge percentage Microsoft-smartphones in alle sectoren uitgezonderd de transportsector. In de andere categorieën hebben de Windows-toestellen vaak een aandeel dat ruim boven de 15 procent ligt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.