Grootschalige data-hack treft T-Mobile USA

T MobileEind vorige week kwam het bericht uit de Verenigde Staten dat Experian, het bedrijf dat de creditchecks doet voor de Amerikaanse dochter van operator T-Mobile, van 1 tot en met 16 september het slachtoffer is geweest van een geslaagde data-hack. Hierbij zijn gegevens van vijftien miljoen nieuwe klanten buitgemaakt. De Nederlandse tak van T-Mobile heeft inmiddels een verklaring gegeven, waarin het duidelijk maakt dat de integriteit van gegevens van klanten van T-Mobile NL nooit in gevaar is geweest.

Vrijdag jongstleden heeft Experian in de Verenigde Staten officieel bekend gemaakt dat zijn computersystemen zijn gehackt. Hierdoor zijn de gegevens van Amerikaanse klanten van T-Mobile USA in handen van onbekenden gevallen. Dit heeft geen impact op de klanten van T-Mobile in Nederland. De computersystemen van T-Mobile Nederland en T-Mobile USA functioneren gescheiden, zo zegt de operator.

Bij de Amerikaanse hack zijn volgens T-Mobile klantgegevens, inclusief zogenaamde NAW, geboortedatum en bsn, buitgemaakt. De hackers hebben echter geen specifieke credit card of bank informatie van de bewuste klanten weten te verkrijgen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.