Microsoft patenteert ‘schizofrene smartphone’

ILogo_MicrosoftCT-concern Microsoft heeft in de Verenigde Staten patent aangevraagd op een technologie waarmee het mogelijk wordt om op een smartphone meerdere besturingssystemen aan te bieden. Dit blijkt uit documenten die zijn ingezien door de Amerikaanse tech-website WMPoweruser.

In de documenten van de patentaanvraag (nummer US20150277929) is te lezen dat de technologie het mogelijk maakt om meerdere besturingssystemen vooraf te installeren op een smartphone. Bij ingebruikname kan de kersverse eigenaar vervolgens de keuze maken voor het besturingssysteem dat hij wenst toe te passen.

De diverse software wordt – vermoedelijk af fabriek – op de telefoon voorgeïnstalleerd. Nadat de gebruiker zijn keuze heeft gemaakt voor een besturingssysteem, worden de andere OS’en automatisch gewist. De patentaanvraag stamt overigens uit maart 2014, zo is op te maken uit de officiële door Microsoft ingediende stukken. Het is nog maar de vraag of het bedrijf daadwerkelijk met een smartphone voorzien van de bewuste technologie op de markt gaat komen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.