Microsoft presenteert stortvloed aan Windows 10-apparaten

Logo_MicrosoftGistermiddag, tijdens een grootscheeps Windows 10-devices-event in New York, heeft ICT-concern Microsoft een reeks nieuwe apparaten (smartphones, hologram-projectoren, tablet computers en een laptop) geïntroduceerd. De kersverse hardware werkt alle op het tien weken geleden uitgebrachte besturingssysteem Windows 10.

Volgens Microsoft zijn er sinds de officiële introductie van Windows 10, ruim twee maanden geleden, wereldwijd inmiddels al meer dan 110 miljoen computers geüpgraded. De Amerikaanse ICT-onderneming brengt nu zelf een ruim aanbod van nieuwe hardware met Windows 10 op de markt.

lumia-9501

Lumia 950

Microsoft kwam met maar liefst drie nieuwe Lumia smartphones. Want naast de Lumia 950 en 950XL komt het bedrijf ook met de Lumia 550. De 550 wordt, volgens de fabrikant, de meest betaalbare 4G smartphone met Windows 10, terwijl de 950-modellen meer aan de bovenkant van de markt worden gepositioneerd.

De Lumia 950 en 950 krijgen een 20-megapixel camera met drievoudige led-flitser en 4K-videomogelijkheid. Het 5,2-inch scherm van de Lumia 950 krijgt een resolutie van 2.560x1.440 beschermd met Gorilla Glass 3. De Snapdragon 808 hexa-core processor (1,82/1,44GHz0 wordt ondersteunt met 3GB werkgeheugen. Het interne geheugen is 32GB en uitbreidbaar met geheugenkaarten.

De Lumia 950XL heeft een megagroot 5,7-inch scherm met dezelfde 2K schermresolutie. Verdere specificaties zijn gelijk aan die van de Lumia 950 op de processor (octa-core 1,5/2,0GHz) en accu (3340 mAh in plaats van 3.000 mAh) na.

Het Windows 10 instapmodel, de Lumia 550, krijgt een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1.280x820, een 1,1GHz octa-core processor met 1GB geheugen en 8GB interne opslagruimte. De lokale prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Lumia’s worden op een later moment bekend gemaakt. In Amerika gaat de Lumia 550 139 dollar kosten, de 950 549 dollar en de grotere 950XL 649 dollar.

surface-4-pro

Surface 4 Pro

Microsoft introduceerde ook de Surface Pro 4, een combinatie van een tablet computer en laptop. Het apparaat is 8,4 millimeter dun, beschikt over een 12,3 inch PixelSense-display en 6th Generation Intel Core m-, Core i5- en Core i7-processors. De Surface Pro 4 is niet alleen 30 procent krachtiger dan de Surface Pro 3, maar moet ook stiller zijn. Het wordt bovendien minder warm dan zijn voorganger, en heeft een langere batterijduur (negen uur). Met de nieuwe Surface Pro 4 Type Cover verandert de tablet in een handomdraai in een laptop met een nieuw ontworpen mechanisch toetsenbord. De Surface Pro 4 Type Cover – backwards compatible met de Surface Pro 3 – bevat een optionele vingerafdruklezer voor de toegangscontrole via de Windows Hello-software.

De Surface Pro 4 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 19 november 2015 en vanaf vandaag is de Surface Pro 4 al beschikbaar als pre-order in diverse (web)winkels. De Surface Pro 4 wordt in Nederland verwacht in de volgende varianten:

 • Surface Pro 4 Core M 128GB (4GB RAM) voor een adviesprijs van 999 euro incl. btw.
 • Surface Pro 4 Core i5 128GB (4GB RAM) voor een adviesprijs van 1.099 euro incl. btw.
 • Surface Pro 4 Core i5 256GB (8GB RAM) voor een adviesprijs van 1.449 euro incl. btw.
 • Surface Pro 4 Core i7 256 (8GB RAM) voor een adviesprijs van 1.799 euro incl. btw.
 • Surface Pro 4 Core i7 256 (16GB RAM) voor een adviesprijs van 1.999 euro incl. btw.
 • Surface Pro 4 Core i7 512 (16GB RAM) voor een adviesprijs van 2.449 euro incl. btw.

Microsoft Surface Book

De Surface Book is Microsofts eerste laptop ooit. Het apparaat is uitgerust met een 13,5-inch scherm (267 dpi) en biedt zowel pen- als aanraak-ondersteuning. De dunne Surface Book moet tot twaalf uur op een volle acculading kunnen werken, zo stelt de fabrikant. Het scherm kan ook worden losgehaald, zodat het te gebruiken is gebruiken als een tablet computer. Vooralsnog is de Microsoft Surface Book alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada.

Microsoft kondigde daarnaast Microsoft Band 2 aan, de nieuwste fitness-wearable van het bedrijf. De nieuwe Microsoft Band beschikt over een nieuw, gebogen display, waardoor de smartband volgens Microsoft nog comfortabeler te dragen is. Ook de Microsoft Band 2 komt voorlopig niet naar Nederland.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.