Samsung presenteert goede kwartaalresultaten

Samsung_Business_rgbHigh tech-concern Samsung is er in geslaagd om in het derde kwartaal van 2015 78 procent meer, operationele, winst (circa 5,5 miljard euro) te boeken dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook is de omzet gestegen (met 7,8 procent). Dit blijkt uit de eerste voorlopige cijfers die door de onderneming naar buiten zijn gebracht. Eind oktober geeft Samsung een meer complete inzage in de officiële bedrijfsresultaten behaald in het derde kwartaal van het lopende boekjaar.

De goede resultaten van Samsung zijn het gevolg van aantrekkende verkopen van onder andere chips, televisies en computerschermen. Hiermee heeft het Zuid-Koreaanse concern de relatief vlakke afzet van zijn smartphones meer dan weten te compenseren. Niet alleen wordt het bedrijf in dat productsegment tegengewerkt door het Amerikaanse Apple en diens iPhone-smartphones, ook heeft het te lijden onder de opmars van Chinese concurrenten die zowel in de lagere prijsklasse als in het middensegment actief zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.