‘Europese telecomsector gaat weer groeien’

FinancienVolgens kredietbeoordelaar Moody’s ziet de toekomst van de Europese netwerken er iets rooskleuriger uit. Het bedrijf verwacht dat de komende twaalf tot achttien maanden de Europese telecommarkt verandert van stabiel naar een sector met weer wat lichte groei. Moody’s denkt aan een bescheiden plus van 1 tot maximaal 2 procent.

Deze groei komt vooral uit de sterk stijgende vraag naar data, zowel mobiel als vast, en het feit dat consumenten weer meer financiële speelruimte krijgen en mede daardoor ook meer gaan uitgeven. Daarnaast wordt kwaliteit weer belangrijker dan prijs.

Minder positief is Moody’s over de Russische operators. Voor hen lijkt er juist een significante omzetdaling aan te komen, ingegeven door de economische hobbels die het land aan het ondervinden is. Dat heeft zijn weerslag op de Russische telecombedrijven (Mobile TeleSystems PJSC, MegaFon PJSC en Vimpel-Communications PJSC). Ook ziet Moody’s problemen aan de horizon als het gaat om enkele landen in het Midden-Oosten (zoals Kuwait en Qatar) en Afrika (onder meer Nigeria).

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.