Intel meldt zwakke kwartaalresultaten

Logo_IntelChipgigant Intel heeft in het derde kwartaal van 2015, afgesloten op 26 september jongstleden, zwakke resultaten laten zien. Het bedrijf ging achteruit in zowel omzet als winst ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens Intel is dit mede te danken aan een mindere afzet van zijn producten in de pc-markt.

Intels omzet in het derde kwartaal is uitgekomen op 14,46 miljard dollar, 89 miljoen dollar minder dan in dezelfde periode in 2014. De nettowinst is blijven steken op 3,1 miljard dollar, wat een daling vertegenwoordigt met zes procent (2014: 3,3 miljard). De zogenoemde ‘Client Computing Group’ (waarin onder andere chips bestemd voor gebruik in pc’s worden verkocht) was de hoofdschuldige voor de daling van de kwartaalresultaten. De CCG-divisie ging van 9,19 miljard dollar omzet in het derde kwartaal van 2014 naar 8,5 miljard nu.

Intel heeft de operationele kosten in het jongste kwartaal concernbreed slechts marginaal omlaag weten te krijgen. Het bedrijf heeft met name minder uitgegeven aan herstructurering en marketing. De kosten voor onderzoek en ontwikkeling stegen daarbij licht. Het concern verwacht voor het vierde kwartaal van 2015 op een omzet van circa 14,8 miljard dollar (500 miljoen dollar meer of minder) uit te komen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.