T-Mobile Nederland en Eurofiber tekenen samenwerking

T MobileOperator T-Mobile Nederland en glasvezelexploitant Eurofiber hebben een strategische partnerovereenkomst gesloten. Hiermee heeft T-Mobile direct toegang tot de glasvezelinfrastructuur van Eurofiber. Met deze samenwerking wil T-Mobile zijn positie op de Nederlandse zakelijke markt versterken.

T-Mobile Nederland stelt dat de deal met Eurofiber één van de stappen is in zijn strategie voor de zakelijke markt in Nederland. De operator wil - naast de integratie van vast/mobiel en de levering van clouddiensten - de dienstverlening verder gaan uitbreiden met internetdiensten. In de toekomst zal T-Mobile ook andere IT-diensten in de cloud aan het portfolio toevoegen.

Marieke Snoep, directeur T-Mobile Zakelijk:

Marieke Snoep - Directeur Zakelijke Markt & Customer Operations - T-Mobile

Marieke Snoep - Directeur Zakelijke Markt & Customer Operations - T-Mobile

'T-Mobile wil in een snel tempo de zakelijke dienstverlening uitbreiden. Klanten vragen veel capaciteit en hoge snelheden om in hun groeiende databehoefte te voorzien. Daarvoor hebben we een volledig aanbod nodig met toekomst vaste technologie. Dat is nu voltooid: een supergoed netwerk, een flexibele vast-mobile oplossing en nu dus ook internetdiensten over glasvezel.'

De strategische samenwerking met Eurofiber valt samen met de introductie van T-Mobile Cloud & Clear, een oplossing voor vaste en mobiele telefonie. Cloud & Clear is geschikt voor organisaties met én zonder eigen telefooncentrale, waarbij in het laatste geval de klant via een glasvezelverbinding met de cloud wordt verbonden.

EurofiberJeanine van der Vlist, Commercieel Directeur Eurofiber, toont zich eveneens verheugd over de met T-Mobile Nederland afgesloten samenwerking:

'Er is een logische match tussen de glasvezelverbindingen van Eurofiber en het mobiele netwerk van T-Mobile. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met T-Mobile zal bijdragen aan de verdere uitrol van glasvezelverbindingen in Nederland.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.