Mitel doet omvangrijke cloud-aankondiging

mitel logoMitel, leverancier van bedrijfs-, cloud- en mobiele communicatie, heeft een reeks producten en diensten aangekondigd bestemd voor de cloudgedreven mobiele organisatie. Mitel richt zich op de mobiele organisatie, waar bedrijfscommunicatie, inclusief spraak, video, aanwezigheidsinformatie en chat, zich naadloos over alle (mobiele) toestellen uitstrekt.

Het nieuwe portfolio bestaat uit Mitel MiCollab, Voice over WiFi-bellen via 4G netwerken, mobiele toepassingen voor het hotelwezen en een uitbreiding van het cloudaanbod.

Mitel MiCollab: biedt unified communicationsoftware voor online samenwerken, presence-informatie, chat en betere bereikbaarheid, die specifiek is ontworpen voor gebruik op smartphonetoestellen (voor Apple, Android, Windows en Blackberry). Het biedt een intuïtieve gebruikersinterface voor realtime spraak, video en samenwerken. Deze mobile-first versie van MiCollab stelt kleine, middelgrote en grote organisaties in staat om geavanceerde functies voor aanwezigheid, zakelijke en persoonlijke contactenlijsten en click-to-call te leveren.

Voice over WiFi-bellen: Mitel is, naar eigen zeggen, de eerste leverancier van mobiele oplossingen die Voice over WiFi (VoWiFi) via 4G/LTE aanbiedt aan mobiele operators in Azië, Europa en Noord-Amerika. Met Mitels VoWiFi-oplossing, die al wordt gebruikt door grote operatoren zoals T-Mobile in de Verenigde Staten, waar meer dan 7 miljoen gebruikers via WiFi bellen, kunnen operators nu zakelijke communicatiefunctionaliteit voor smartphones bieden met carrier-grade beveiliging en operationele besparingen.

Uitbreiding clouddienstverlening: met de uitbreiding van het MiCloud-platform naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zegt Mitel in te spelen op een groeiende vraag naar cloud-gebaseerde (mobiele) communicatie. Operators zoals T-Mobile Nederland maken reeds gebruik van het cloudplatform van het bedrijf.

Uitgebreide klantenservicefuncties voor de mobiele consument: MiContact Center wordt al gebruikt door honderdduizenden contactcentermedewerkers. De analyse- en integratiemogelijkheden zorgen onder andere voor de integratie van klantgegevens met Internet of Things- en/of Mobile 2 Mobile (M2M)-triggers.

Nieuwe mobiele functies voor het hotelwezen die een meer geïndividualiseerde gastervaring mogelijk maken: Mitel biedt gepersonaliseerde diensten die de interactie tussen hotelgasten en –personeel, die beiden steeds vaker mobiel zijn, verbetert. Mitel’s hoteloplossingen koppelen de smartphone van de gast aan het hotelnetwerk, zodat die een uitbreiding wordt van de kamertelefoon en de gast toegang biedt tot de kamersleutel, voicemail, sneltoetsfuncties en locatiegebaseerde functies voor dienstenlevering. Hotels kunnen hiermee nieuwe diensten aanbieden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.