Apple haalt bakzeil bij rechter

Apple_logoFabrikant Apple heeft een kostbare juridische nederlaag moeten incasseren. Het bedrijf is door de rechter in de Verenigde Staten veroordeeld tot het betalen van 234 miljoen dollar (circa 206 miljoen euro) wegens onrechtmatig gebruik van andermans intellectueel eigendom.

De gelukkige ontvanger van de 234 miljoen dollar aan boetegeld is de Universiteit van Wisconson-Madison. De onderwijsinstelling had Apple aangeklaagd wegens misbruik van patenten. Apple zou bij de productie van zijn A7- en A8-processoren inbreuk hebben gemaakt op de patenten van de universiteit. Winsconson-Madison kreeg in 1988 het patent al toegewezen.

De strijd is overigens nog niet over. De universiteit gaat nu achter Apple aan voor inbreuk op hetzelfde patent bij de productie van diens nieuwe A9-processor. De fabrikant heeft al aangekondigd in beroep te gaan tegen de eerste uitspraak. Wordt vervolgd.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.