Belgische schikking levert KPN miljoenen op

KPNOperator KPN heeft bekendgemaakt dat zijn Belgische dochteronderneming BASE Company een schikking overeen is gekomen met branchegenoten Proximus en Mobistar. Hiermee komt een eind aan ‘alle hangende rechtszaken tussen BASE Company, Mobistar en Proximus met betrekking tot de praktijk van toepassing van tarieven uit het verleden voor mobiele telecommunicatiediensten’.

De schikking bedraagt in totaal 120 miljoen euro, waarvan 66 miljoen euro wordt betaald door Proximus aan BASE en het restant aan Mobistar. Zoals aangekondigd in een persbericht op 20 april 2015, wordt BASE door KPN verkocht aan de Belgische branchegenoot Telenet. Als onderdeel van die verkoopovereenkomst is afgesproken dat KPN het recht behoudt op het merendeel van de schikkingsopbrengsten van BASE.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.