Google-holding laat omzet- en winstgroei zien

Logo_Google2Alphabet, de nieuwbakken holdingmaatschappij waarin internetconcern Google zijn ‘traditionele activiteiten’ heeft ondergebracht, is er in het derde kwartaal van 2015 geslaagd om zowel de omzet als de nettowinst stevig te laten groeien. Ook zijn de uitgaven teruggedrongen in de meest recente drie maanden. Het bedrijf heeft daarnaast aangekondigd dat het 5,09 miljard dollar gaat uitgeven voor de inkoop van eigen aandelen.

Googles omzet is in het derde kwartaal van 2015 uitgekomen op 18,68 miljard dollar, een stijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. De nettowinst heeft eveneens een positieve trend laten zien en bedroeg 3,97 miljard dollar (2014: 2,73 miljard). De verkoop van online advertenties blijft de grootste inkomstenbron voor Google, zo blijkt uit de cijfers, waarbij de commerciële uitingen gericht op de schermen van mobiele apparaten (zoals smartphones) een stevige groei laat zien.

Het internetconcern is er - tot vreugde van analisten en beleggers - tevens in geslaagd om de kosten te verminderen: van 77,4 procent van de omzet in 2014 naar 74,7 procent nu. In een poging om zijn aandeelhouders verder gunstig te stemmen, heeft Google bij de presentatie van zijn jongste kwartaalcijfers tevens laten weten dat het de komende tijd voor 5,09 miljard dollar aan eigen aandelen gaat terugkopen. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende kritiek van beleggers die Google hadden gevraagd om een deel van zijn contante ‘geldberg’ (circa 72 miljard dollar hoog) terug te geven aan de aandeelhouders.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.