Ericsson en SK Telecom voeren succesvolle 5G-proef uit

SneldheidNetwerkspecialist Ericsson heeft samen met de Zuid-Koreaanse operator SK Telecom een geslaagde poging gedaan om in een 5G-netwerk (de opvolger van de huidige 4G-infrastructuur voor mobiele dataoverdracht) zogenoemde ‘network slicing’ toe te passen. Deze techniek zorgt er voor dat specifiek dataverkeer in aparte, volledig van elkaar gescheiden, ‘partjes’ over het netwerk wordt getransporteerd. Het voordeel hiervan is dat de netwerkcapaciteit zo optimaal mogelijk kan worden benut, aldus het duo in een toelichting op de proef.

Het zogenoemde ‘network slicing’ wordt, naast de hogere datadoorvoersnelheden en de lage latency, als één van de voordelen van de 5G-technologie gezien. De opdeling van data in partjes stelt operators in staat om diverse soorten gegevensverkeer van elkaar te scheiden en zo tot een geoptimaliseerd netwerkgebruik te komen.

Ulf Ewaldsson, Chief Technology Officer bij fabrikant Ericsson:Ericsson logo

'Je kunt nu bijvoorbeeld een ‘slice’ gebruiken voor Youtube-verkeer, terwijl een ander partje louter wordt benut door gegevensverkeer tussen apparaten onderling, de Machine-to-Machine communicatie waar The Internet of Things op is gebaseerd.'

Hij stelt dat dankzij de network slicing-technologie operators sneller en makkelijker in staat zullen zijn om specifieke diensten uit te rollen op hun 5G-netwerkinfrastructuur.

Network slicing wordt mogelijk gemaakt door de toepassing van technologieën als software defined networking en network functions virtualisation. Hierdoor kan één netwerk in aparte virtuele netwerken met eigen capaciteit en bereik worden opgedeeld.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.