T-Mobile Nederland: minder omzet/winst, meer klanten

t-mobileT-Mobile Nederland heeft zijn cijfers over het derde kwartaal van 2015 gepubliceerd. Het bedrijf heeft de omzet zien dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst (voor belastingen en afschrijvingen) laat eenzelfde trend zien.

In het derde kwartaal van dit jaar heeft T-Mobile in Nederland een omzet van 346 miljoen euro weten te behalen. In dezelfde periode 2014 was dat nog 376 miljoen euro. Grootste boosdoener is hierbij de gedaalde verkoop van mobiele telefoons, zo stelt de operator. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bleef in dit kwartaal voor het tweede kwartaal op rij stabiel op 125 miljoen euro. Het totale aantal klanten bleef tevens stabiel op 3.686.000 en het aantal contractklanten steeg met 24.000 naar 2.775.000. Volgens T-Mobile heeft de voltooiing van hun landelijke uitrol van het 4G-netwerk in oktober duidelijk bijgedragen aan de groeiende aantrekkingskracht op zowel de consumenten- als zakelijke markt.

Mark Klein, CEO van T-Mobile Nederland: "T-Mobile ligt op koers in een uitdagende markt. De markt wordt meer data-georiënteerd, marges verkrappen en acquisitiekosten stijgen. Onze prestaties op jaarbasis zijn niet bevredigend, maar de opwaartse trend op kwartaalbasis laat een duidelijk herstel zien. Onze strategische focus op Postpaid contractklanten in B2C en B2B sinds begin dit jaar begint zichzelf te bewijzen. Extra investeringen in marketing en sales en de aanzienlijk verbeterde netwerkperceptie hebben hun uitwerking ook niet gemist. Ons Postpaid bestand is jaar op jaar stabiel en groeit nu twee kwartalen op rij gestaag met respectievelijk 4000 (kwartaal 2) en 24.000 (kwartaal 2) klanten. Het feit dat we onze omzet uit bellen en data en ons bedrijfsresultaat stabiel wisten te houden in een neergaande markt, is mede te danken aan ons groeiende Postpaid bestand. Daarbij hebben onze groeigebieden, zowel het MKB en de grootzakelijke markt als de budgetmarkt, naar verwachting goed gepresteerd."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.