Cisco en Ericsson sluiten pact

Ericsson logoNetwerkleveranciers Cisco en Ericsson hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Het duo gaat voortaan gezamenlijk de markt bewerken met een gecombineerd portfolio van diensten en producten op het gebied van cloud computing, netwerkinfrastructuur en managed services.

De samenwerking tussen het Amerikaanse Cisco en het Zweedse Ericsson gaat van start in 2016, zo meldt het duo in een officieel bericht. Naar verluidt, brengt elk van de twee hun eigen specialiteit in bij de gezamenlijke marktbewerking: Ericsson met name op het gebied van draadloze netwerktechnologie en Cisco neemt op zijn beurt weer expertise op het gebied van IP-routing mee. In de loop van de komende maanden zal de invulling van de samenwerking verder concrete invulling krijgen, aldus de twee bedrijven.

Zowel Cisco als Ericsson spreekt de verwachting uit dat elk van hen in 2018 circa 1 miljard dollar aan extra omzet kan genereren door de kersverse samenwerking. Ericsson meent daarbij nog dat het door de overeenkomst met zijn Amerikaanse branchegenoot een kleine 115 miljoen dollar in 2016 aan kosten kan besparen door de ‘synergetische effecten’ van de overeenkomst. Ook stelt de Zweedse fabrikant dat het ‘verdere zakelijke kansen’ met Cisco zal blijven verkennen. Het is niet duidelijk of het bedrijf zich daarmee als een (gedeeltelijke) overnamekandidaat op termijn voor Cisco probeert te profileren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.