Vodafone ziet halfjaaromzet in Nederland stijgen

VodafoneIn het eerste halfjaar (1 april tot en met 30 september) van het boekjaar 2015/2016 heeft operator Vodafone Nederland de operationele omzet met 1,1 procent zien stijgen tot 883,7 miljoen euro. De omzet steeg voor het vierde kwartaal op rij. Het totale mobiele-datagebruik nam toe met bijna 74 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale omzet uit vaste diensten steeg in dezelfde periode met 32 procent, onder meer door een groei van het aantal Vodafone Thuis-klanten (internet, bellen en tv) van 138 procent. Het totale aantal klanten nam licht af tot ruim 5,1 miljoen door een daling van het aantal prepaidklanten; het aantal postpaid- en zakelijke klanten nam juist licht toe.

De combinatie van 4G-dekking in heel Nederland, 4G-roaming in 56 landen en 4G+ in 130 gemeenten en de stijgende populariteit van diensten als TV Anywhere en Napster zorgde voor een toename van bijna 74 procent in het totale mobiele-datagebruik van Vodafoneklanten ten opzichte van een jaar eerder. In september 2014 werd al landelijke 4G-dekking bereikt, inmiddels gaat veel aandacht uit naar de verdere uitrol van 4G+ en het aanbieden van diensten die bij uitstek voor 4G geschikt zijn, zoals streaming video. Ruim 1,4 miljoen Vodafoneklanten hebben het juiste toestel en abonnement om van de voordelen van 4G te profiteren.

In de transitie van een mobiele aanbieder naar een aanbieder van geïntegreerde telecommunicatiediensten, investeert Vodafone zowel in mobiele als vaste diensten en in de samensmelting daarvan. De omzet op de totale vaste markt (consument en zakelijk) steeg met 32 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dit kwam onder andere door de toename van het aantal Vodafone Thuis-klanten (vaste telefonie, internet en tv) ten opzichte van een jaar eerder tot 73.000. Vodafone wil over vijf jaar een marktaandeel hebben van 10 procent op de consumentenbreedbandmarkt en liet aan het eind van het eerste halfjaar weten de concurrentie op de ‘quad-play’-markt aan te gaan door klanten die alle diensten afnemen extra’s te geven. Ook op de zakelijke markt voor geïntegreerde telecommunicatie ziet Vodafone groei, mede door het succes van Unified Communications-diensten zoals Skype for Business. In de ambitie om de grootste te worden in het beheer van smartphones en tablets op de werkvloer, nam Vodafone afgelopen halfjaar mITE over. Het totale aantal zakelijke klanten nam met 3 procent toe ten opzichte van een jaar eerder.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.