Samsung bindt strijd aan tegen ‘dumpen’ elektronica

Samsung_Business_rgbSchaamte. Dat is wat een groot deel (46,5 procent) van de Nederlanders voelt bij het in de vuilnisbak gooien van ‘oude’ elektronische apparaten. Het blijkt een veelvuldig voorkomend iets te zijn: zo’n 41 procent van de Nederlandse bevolking stopt af en toe elektrische apparaten in de vuilnisbak. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1.146 Nederlandse inwoners verricht in opdracht van fabrikant Samsung. De onderzoeksresultaten zijn voor het Zuid-Koreaanse bedrijf mede aanleiding om een grootscheepse recycle-campagne te starten.

Uit het Samsung-onderzoek blijkt verder dat met name vrouwen (59 procent) zich schamen als zij oude apparaten in vuilnisbak gooien. Mannen hebben daar minder moeite mee (38,7 procent). Opmerkelijk: 11 procent van de Nederlanders heeft weleens een elektrisch apparaat van de buren in de eigen vuilnisbak teruggevonden, terwijl maar 5 procent toegeeft zijn elektrische apparaat bij de buren te hebben gedumpt. Nederlanders hebben wel de beste intentie wat recycling betreft. Zo geeft bijna negen op de tien Nederlanders (86,3 procent) aan dat we moeten streven om alle elektrische apparaten te recyclen. Om recycling te stimuleren en aantrekkelijker te maken krijgen Nederlanders korting op een nieuw, zuiniger apparaat van Samsung.

Fabrikant Samsung wil met zijn nieuwe ‘inlever- & recycle-campagne’ meer oude elektronische apparatuur een tweede leven gunnen als grondstof voor nieuwe producten. Om dat aan te jagen, geeft het bedrijf iedereen die tussen 23 november en 6 december een oud apparaat inlevert korting op een nieuw Samsung-product. De ingenomen apparaten worden vervolgens via de gespecialiseerde organisatie Wecycle gerecycled. Om recycling verder te promoten, krijgt iedereen die meedoet aan de actie een Jekko thuisgestuurd. De Jekko is de inzamelbox voor thuis van Wecycle. Hierin kunnen Nederlanders tijdelijk afgedankte kleine elektrische apparaten, lege batterijen en kapotte spaarlampen opslaan om deze later in te leveren voor recycling.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.