Frequent fliers miles ruilen voor wifi in de lucht

wifiDe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is een proef begonnen waarbij passagiers hun zogenoemde ‘Frequent Fliers Miles’, punten die zij met geboekte vluchten sparen, kunnen inwisselen voor het gebruik van wifi aan boord van een UL-toestel. Het bedrijf heeft daarmee de primeur in de Verenigde Staten.

United Airlines is met de ‘wifi-for-miles’-proef gestart voor een beperkt aantal binnenlandse routes. De luchtvaartmaatschappij wil het programma begin 2016 tot de meeste binnenlandse vluchten uitbreiden. Eind volgend jaar moeten ook passagiers op internationale bestemmingen gebruik kunnen maken van hun gespaarde frequent fliers miles om aan boord te kunnen internetten met hun smartphone, tablet computer of laptop. Daarna volgen ook de binnenlandse regionale vluchten die United Airlines uitvoert met zijn dochteronderneming United Express. De Amerikaanse onderneming telt een vloot van 714 vliegtuigen en voert vluchten uit op 374 bestemmingen wereldwijd.

UL probeert hiermee de dienstverlening te verbeteren, aldus Oscar Munoz, CEO van het bedrijf. Hij heeft sinds zijn aantreden in september dit jaar de nadruk gelegd op het verhogen van de klanttevredenheid in plaats van het meegaan in het verlagen van de ticketprijzen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is niet de eerste die over een dergelijk aanbod beschikt. Het Duitse Lufthansa - net als United Airlines onderdeel van de Star Alliance, een monsterverbond van internationale luchtvaartmaatschappijen – biedt zijn passagiers negen uur wifi-gebruik tijdens lange afstandsvluchten in ruil voor 3.500 frequent fliers miles. Het Nederlands-Franse AirfranceKLM, dat geen lid is van Star Alliance, heeft nog geen wifi-for-miles beschikbaar voor zijn trouwe klanten. Het bedrijf is sinds eind mei 2013 bezig met een proefproject waarbij er aan boord, van één van zijn Boeing 777-300 toestellen, tegen betaling van wifi gebruik kan worden gemaakt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.