Cybersecurity specialist Fox-IT valt in Britse handen

Fox-ITCirca twee weken geleden mocht oud KPN-CEO Ad Scheepbouwer nog als spreker voor ‘zijn’ Fox-IT op het event Telecom Time in Utrecht optreden. Vandaag is bekendgemaakt dat het bedrijf is verkocht aan branchegenoot NCC Group. De Britse beursgenoteerde onderneming betaalt naar verluidt ruim 133 miljoen euro voor Fox-IT.

Als onderdeel van de NCC Group, zal Fox-IT voortaan deel uitmaken van een wereldwijd team van meer dan 1500 professionals, verspreid over 30 locaties in drie continenten. Fox-IT blijft onder eigen naam opereren. Ook zal de huidige directie, waar onder andere Ad Scheepbouwer deel van uit maakt, de dagelijkse leiding blijven voeren. NCC Group wil de cybersecuritytechnologieën en ‘threat intelligence’-diensten van Fox-IT benutten om groei te versnellen, zo stelt de Britse onderneming in een officieel bericht. Klanten zullen volgens Fox-IT profiteren van een meer volledig aanbod van securitydiensten om hun organisatie optimaal te beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen.

Menno van der Marel, CEO en medeoprichter van Fox-IT:

'Voor Fox-IT is dit een geweldige kans. Vanwege de aanvullende expertise en de internationale slagkracht van NCC Group, zijn we in staat onze investering in innovatieve oplossingen te laten groeien, en kunnen we onze huidige en toekomstige klanten en partners zelfs beter van dienst zijn.'

Fox-IT is in 1999 opgericht als het ‘eerste digitale recherchebureau’ van West-Europa. Ze richtten zich destijds op digitaal forensisch onderzoek en het kraken van de beveiligingen bij het Nederlands Forensisch Instituut. Hun klantensysteem bestond voornamelijk uit overheden en financiële instellingen. In 2003 sloot Philips-Crypto zijn deuren, waarbij Fox-IT de technologie voor de productie van systemen ter bescherming van het staatsgeheim van hen opkocht. Vanaf 2005 breidde Fox-IT zich internationaal uit door zich te vestigen in de Antillen en in Engeland. Ook bereikten ze het Midden-Oosten en de Verenigde Staten door zich te laten vertegenwoordigen bij lokale partners. In 2012 heeft Ad Scheepbouwer (tot 2011 de hoogste baas van de Nederlandse operator KPN) ‘een deel van de aandelen’ van de oprichters Ronald Prins en Menno van der Marel overgenomen voor een onbekend bedrag. Fox-IT heeft inmiddels zijn diensten uitgebreid naar grote delen van Europa, het Midden-Oosten, de Caraïben en Amerika en werkt samen met partners in meer dan 20 landen. Er werken circa 220 mensen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.