BTG en BELTUG initiëren internationale dialoog voor betere indoor dekking

BTG-Logo-Los-WEB-twitterNoordwijk, 27 november 2015 - Buiten is de mobiele dekking prima, maar zodra in een gebouw wordt geprobeerd een mobiel gesprek te starten, gaat het mis. Dan schiet de dekking van het mobiele netwerk tekort. Om dit herkenbare scenario voorgoed naar het verleden te helpen, hebben de Nederlandse Branchevereniging Telecommmunicatie Grootgebruikers (BTG) en de Belgische Vereniging van ICT Managers (BELTUG) gezamenlijk het voortouw genomen om de dekking van mobiele data- en telecommunicatie binnen gebouwen op internationaal niveau te verbeteren.

Jan van Alphen, Voorzitter BTG

'Onze leden, grootzakelijke organisaties die zowel in Nederland als internationaal opereren, ondervinden veel hinder van het feit dat de dekking van mobiele netwerken binnen de bedrijfsmuren of -terreinen ernstig tekort kan schieten. Om dat te verhelpen, is standaardisatie een absolute noodzaak. Organisaties investeren jaarlijks miljoenen om er voor te zorgen dat medewerkers en bezoekers binnen de bedrijfsmuren mobiel kunnen communiceren. Dat doen zij zonder dat er sprake is van een duidelijke standaard op dat gebied. Met andere woorden: de investeringen zijn niet noodzakelijkerwijs toekomstbestendig.'

Tijdens een door BTG georganiseerd congres op 26 november jongstleden heeft de Branchevereniging zowel de Europese Commissie als de International Telecommunications User Group (INTUG) en de GSMA (de internationale branchevereniging van mobiele operators) bij elkaar gebracht. Onderwerp van gesprek was onder andere de noodzaak om op internationaal niveau standaardisatie voor de zogenoemde ´indoor dekking´ te bewerkstelligen.

'Wij zijn verheugd met het feit dat wij de start van een constructieve dialoog tussen de Europese Commissie, BTG, INTUG, BELTUG en GSMA hebben kunnen faciliteren. Op termijn zal dat leiden tot afspraken tussen gebruikers, overheden en mobiele operators waardoor organisaties niet meer genoodzaakt zijn om miljoenen te investeren in technische oplossingen waarvan niet zeker is of zij ook toekomstbestendig blijken te zijn.'

BTG_en_BELTUG_initieren_internationale_dialoog_voor_betere_indoor_dekking

v.l.n.r. Danielle Jacobs (BELTUG), Victor Viveen (BTG), Vesa Terävä (Europese Commissie), Eric Reij (BTG), Jan van Alphen (BTG), Harry Vermeulen (BTG), Afke Schaart (GSMA), Nick White (BELTUG)

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.