HPE stapt in hybride cloud

Logo_HPE_websiteICT-concern Hewlett-Packard Enterprise (HPE) heeft vandaag een zogenoemd 'hybride cloud platform' aangekondigd. Met behulp van HPE Synergy kunnen organisaties zowel hun oude, al dan niet zelfontwikkelde, programma's als moderne cloud applicaties op één platform draaien. Volgens het bedrijf is het met name geschikt voor de grotere organisaties die een reeks 'oudere' bedrijfskritische applicaties willen combineren met software die specifiek voor de cloud is ontworpen. HPE Synergy komt in het tweede kwartaal van 2016 beschikbaar.HPE Synergy is gebaseerd op een nieuwe, zelfontwikkelde, architectuur: Composable Infrastructure. Het is gebaseerd op drie designprincipes:

Fluïde Resource Pools

- Compute, storage en fabric networking die opgebouwd en herverdeeld kunnen worden om aan de exacte behoefte van de applicatie te voldoen.
- Start automatisch op en is direct klaar om workloads te implementeren.
- Ondersteunt alle workloads, fysiek, virtueel en in containers.

Software Defined Intelligence

- Ontdekt en stelt de infrastructuur samen die nodig is.
- Repeterende updates zonder verstoring.

Een eenduidige API

- Eén regel code om ieder element uit de infrastructuur te abstraheren.
- Volledig programmeerbare infrastructuur.
- Bare-metal interface voor Infrastructure as a Service.

Antonio Neri, Executive Vice President en General Manager van Enterprise Group bij Hewlett Packard Enterprise

'Marktgegevens laten duidelijk zien dat een hybride combinatie van traditionele IT en private cloud de markt in de komende vijf jaar zullen domineren. Organisaties willen de snelheid en flexibiliteit van de cloud benutten, maar de betrouwbaarheid en veiligheid van bestaande, essentiële applicaties in hun datacenters behouden. Met HPE Synergy levert IT een Infrastructure as Code en geeft het organisaties een cloudervaring in hun datacenter.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.