Tablet nieuws

Twee interessante nieuwsberichten vanuit tablet-land, namelijk dat HP Inc stopt met de productie en verkoop van goedkope tabletcomputers en de verwachting dat de wereldwijde markt van tabletcomputers krimpt. 

HP_TabletHP Inc stopt met goedkope tabletcomputers

Wie op zoek is naar instap tablet computers, hoeft voortaan niet meer bij de ICT-leverancier Hewlett-Packard Inc. te kijken. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het zich geheel terugtrekt uit de markt voor tabletcomputers die tot 200 euro moeten kosten.

HP Inc heeft geruime tijd instap tabletcomputers (draaiende op het Android-besturingssysteem van internet-gigant Google) in zijn assortiment gevoerd. Zo verkoopt het modellen voor 99 en 149 dollar (respectievelijk de HP 7 G2 en de HP 8 G2). Dat behoort voortaan definitief tot de verleden tijd, zo laat Ron Goughlin, president Personal Systems bij HP inc, weten:

'Wij gaan ons richten op de segmenten waar zowel groei als marges te vinden zijn. Het accent ligt bij ons vanaf nu op ‘business mobility’ met de zorg, field service, onderwijs en retail als primaire afzetmarkten.'

Volgens HP Inc-topman Goughlin gaat zijn bedrijf meer zogenoemde ‘hybride tabletcomputers’ (voorzien van een afneembaar toetsenbord) op de markt brengen. Hierbij zet het concern zijn kaarten veelal op het besturingssysteem Windows 10 van softwaremaker Microsoft.


 

Logo_MicrosoftMarkt tabletcomputers krimpt

De wereldwijde markt voor tabletcomputers  gaat dit jaar met 8,1 procent dalen in vergelijking met 2014. Dit voorspelt het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC.

Volgens IDC worden er in 2015 in totaal 211,3 miljoen tablets verkocht. Er is één lichtpunt: de markt van tablets met een afneembaar toetsenbord gaat stijgen. In deze laatste markt is vooral Microsoft actief met apparaten waarop zijn besturingssysteem Windows 10 draait. IDC voorziet dan ook dat het marktaandeel van Microsoft fors zal gaan groeien tot 2019. In dat jaar heeft het ICT-concern wereldwijd een aandeel van bijna 20 procent.

idc-tablet-forecast-2019

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.