Motorola Solutions koopt Britse branchegenoot

Logo_Motorola_Solutions_websiteMotorola Solutions, fabrikant van draadloze communicatieoplossingen voor onder andere hulpdiensten, neemt zijn Britse branchegenoot Airwave Solutions Limited over. Met de transactie is een bedrag van 1,24 miljard dollar gemoeid. Motorola Solutions betaalt de overname in contanten, deels uit eigen zak en deels door het aangaan van leningen.

Airwave Solutions Limited, dat eigendom is van het Australische investeringsfonds Macquarie Group Ltd, levert in Groot-Brittannië draadloze (versleutelde) spraak- en datacommunicatiediensten aan ruim 300 landelijk en regionaal opererende hulpdiensten en andere overheidsinstanties. Airwave gebruikt hiervoor zijn zelfontwikkelde technologie (‘Tetra’). Bij het Britse bedrijf werken ruim 600 mensen.

Voor het Amerikaanse Motorola Solutions betekent de overname een verdere uitbreiding van zijn activiteiten op het gebied van ‘critical communications’ op het Britse eiland. Naar verwachting moet de integratie van Airwave Solutions in het eerste kwartaal van 2016 een feit zijn, mits de diverse toezichthouders hun goedkeuring voor de overname geven.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.