Ex-topman Microsoft bekritiseert app- en smartphonestrategie Microsoft

Logo_MicrosoftDe altijd uitgesproken ex-ceo van Microsoft Steve Ballmer heeft gehakt gemaakt van de smartphonestrategie van Microsoft. Volgens Ballmer zien de nieuwe Lumia-telefoons van het bedrijf  (de 950 en de 950 XL) er aardig uit, maar zijn zij echter niet uniek genoeg. Dat heeft de voormalige topman van Microsoft tegen het financiële persbureau Bloomberg gezegd.

Steve Ballmer stelt dat het huidige smartphone-aanbod van Microsoft nauwelijks bijzonder is te noemen. Hij maant het bedrijf, waarin hij nog immer de grootste individuele aandeelhouder is, tot meer innovatie. Daarbij wijst Ballmer op Microsofts Surface 4 Pro en Surface Book: deze hybride-tablet en laptop zijn volgens hem wel innovatief.

Daarnaast hekelt Ballmer het gebrek aan belangrijke apps voor Windows 10 (for phones) en de universal app-strategie (waarbij ontwikkelaars worden aangespoord om apps voor zowel smartphones als tabletcomputers én pc’s) van zijn opvolger Satya Nadella. Ballmer meent dat Windows 10 alleen een succes kan worden op de smartphone, als er ook ondersteuning voor Android-apps komt. En juist dit project (codenaam ‘Astoria’) is voorlopig door Nadella in de koelkast gezet.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.