KPN stuurt NL-Alert via 4G

KPNVandaag om 12 uur gaat er een NL-Alert controlebericht uit. Vanaf nu kunnen alle klanten van operator KPN het bericht ook via diens 4G-netwerk ontvangen. Twee keer per jaar zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit.

'Het is een belangrijke test om te kijken of alles naar behoren werkt. Zo kunnen we zien of en waar er eventueel problemen zijn. Die verantwoordelijkheid draagt KPN samen met de overheid, toestelproducenten en andere providers. Samen moeten we ervoor zorgen dat het bericht in heel Nederland ontvangen kan worden',

aldus de operator in een officieel bericht naar zijn klanten

Waar bij de vorige test in juni dit jaar al een deel van de KPN-klanten het controlebericht via het 4G-netwerk ontvingen, kunnen vanaf vandaag alle klanten met 4G dat. Vanaf 1 december van dit jaar is het voor alle providers wettelijk verplicht dat hun netwerken geschikt zijn voor verzending van NL-Alert over 4G.

Of KPN-abonnees het bericht ook daadwerkelijk ontvangen, is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst moet de mobiele telefoon geschikt zijn om een NL-Alert te ontvangen en dienen de instellingen juist te zijn. Er wordt overigens geen bericht ontvangen als de telefoon uitstaat of als er geen bereik is. Op de website van NL-Alert is via de instelhulp te kijken of een toestel geschikt is en of het juist is ingesteld.

NL-Alert is een waarschuwingssysteem van de overheid dat bij calamiteiten berichten verstuurt naar mobiele telefoons in een specifiek zendgebied via de zogenoemde ‘cell-broadcasttechniek’. Hiermee worden, via een soort radiosignaal, tekstberichten naar alle geschikte mobiele telefoons in een bepaald gebied via mobiele zendmasten gestuurd. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat de ontvanger op dat moment het beste kan doen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.