Europese telecomindustrie in 2020 goed voor 600 miljard

FinancienIn 2014 was het aandeel van de Europese telecomindustrie in het gezamenlijke Europese bruto internationaal product 500 miljard euro. In 2020 stijgt deze bijdrage naar 600 miljard euro. Dat stelt de GSMA, de internationale branchevereniging van mobiele operators.

De GSMA signaleert verder dat de komende jaren de groei van The Internet of Things (en het daarvan afgeleide M2M) ook de telefonieomzet in Europa fors zal laten stijgen. De branchevereniging voorspelt tevens dat meer en meer consumenten volledig gaan overschakelen op 4G. Volgens de GSMA is dit terug te voeren op het feit dat in sommige EU-lidstaten 4G vaak veel sneller is dan de vaste internetverbinding die consumenten thuis hebben. Het gemiddelde datagebruik komt hierdoor in 2020 op 6GB per gebruiker te liggen, aldus de GSMA.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.