Firefox OS voor smartphones stopt

Logo_Mozilla_FirefoxSoftwareproducent Mozilla, met name bekend van zijn open source webbrowser Firefox, staakt de verdere ontwikkeling van de smartphone-versie van zijn besturingssysteem Firefox OS. Naar het lijkt, is de software niet genoeg aangeslagen onder fabrikanten van smartphones. Het bedrijf zegt in een officiële verklaring dat Firefox OS nog wel voor ‘andere hardware’ beschikbaar blijft.

Het in 2013 op de markt gebrachte Firefox OS was met name bedoeld voor gebruik in goedkope smartphones, zoals die veelal in opkomende markten te koop zijn. Het moest een alternatief vormen voor het besturingssysteem Android van internetconcern Google. Het lijkt er echter op dat de opkomst van goedkope, in China gefabriceerde, Android-smartphones het succes van Firefox OS-toestellen heeft gedwarsboomd. Firefox OS wordt nog wel gebruikt - zij het mondjesmaat - als besturingssysteem in tabletcomputers en televisietoestellen die uitgerust zijn met internettoegang.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.