Apple blijft ‘het meest waardevolle merk’

Apple_logoIeder jaar komt de Amerikaanse merkenconsultant Interbrand met haar ‘Best Global Brands’ overzicht. Hierin staan de bedrijven vermeld, die wereldwijd de hoogste merkwaarde hebben. Net zoals vorig jaar waren er twee bedrijven met een gemeten merkwaarde van meer dan 100 miljard Amerikaanse dollars (90,2 miljard euro): fabrikant Apple (43 procent hogere waarde dan vorig jaar) en internetgigant Google (12 procent hoger).

In Interbrands top vijf van de meest waardevolle merken figureren ook de Amerikaanse tech-ondernemingen Microsoft en IBM, respectievelijk op nummer vier en vijf. Microsoft is 11 procent gestegen ten opzichte van 2014, terwijl IBM een daling van 10 procent moet incasseren. Frismerkfabrikant Coca Cola staat overigens op de derde plek (-4 procent).

Verderop in lijstje vinden wij het Zuid-Koreaanse Samsung (nummer zeven) en de Amerikaanse webshop Amazon (plek tien). Daarnaast zijn de high tech merken Intel (14), Cisco (15), Oracle (16) en HP (18) relatief hoog in de rangorde geplaatst.

Nederland is op plek 47 vertegenwoordigd met Philips. De Japanse smartphonefabrikant Sony komen wij tegen op de 58ste plek. Het Chinese Huawei, vorig jaar nog een nieuwe binnenkomer op plaats 94, is gestegen naar nummer 88 met een groei van 15 procent in vergelijking met vorig jaar.

top-10-merkwaarde

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.