‘Azië wordt koploper in Internet of Things-uitgaven’

FinancienDe uitgaven voor The Internet of Things-oplossingen komen in 2019 wereldwijd uit op 1,3 biljoen dollar, een stevige groei ten opzichte van dit jaar (698,6 miljard dollar). Azië is de komende tijd koploper als het gaat om bestedingen op het gebied van The Internet of Things. Naar schatting is het werelddeel tot 2019 goed voor circa 40 procent van alle IoT-investeringen. Noord-Amerika en West-Europa komen op een tweede en derde plaats, met een gezamenlijke waarde van 250 miljard dollar. Dat voorspelt het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC.

Volgens IDC zijn de grootste IoT-investeerders te vinden in de industriële sector en de transport & logistiek. In 2019 zal er binnen de twee marktsegmenten voor respectievelijk 165,6 en 78,7 miljard dollar aan Internet of Things-oplossingen worden gekocht.

Vernon Turner, senior vice president bij IDC:

'Ondernemingen in deze twee sectoren hebben veel te winnen als het gaat om het toepassen van Internet of Things-oplossingen. Er is de afgelopen jaren binnen de industrie en de transport & logistiek al veel geïnvesteerd in het middels ICT koppelen van leveringsketens, producten en klanten. Het toepassen van IoT-technologie is een logisch vervolg.'

Het marktonderzoeksbureau voorspelt tevens de nodige geografische differentiatie als het gaat om specifieke IoT-toepassingen. Zo ziet IDC in Centraal- en Oost-Europa en het Midden-Oosten en Afrika met name dat IoT wordt gebruikt voor zogenoemde ‘slimme gebouwen’. Latijns Amerika zal weer meer investeren in toepassingen voor onderhoud ‘in het veld’, waarbij monteurs en technici op afstand apparatuur kunnen beheren. In Noord-Amerika wordt met name ingezet op IoT als ondersteuning voor marketinganalyses, terwijl in Azië vooral verzekeringsmaatschappijen in IoT investeren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.