China Mobile mikt op 500 miljoen 4G-klanten

Afbeelding_4G_website’s Werelds grootste mobiele operator, China Mobile, heeft zich tot doel gesteld om eind 2016 in zijn thuismarkt op circa 500 miljoen abonnees voor zijn 4G-netwerkdiensten uit te komen. Dat heeft de kersverse China Mobile topman Shang Bing gezegd in een interview met het dagblad China Daily.

China Mobile heeft sinds augustus dit jaar al meer 4G- dan 3G-abonnees in zijn klantenbestand zitten, zo zegt Bing, de voormalige vice-minister  Industrie en Informatie Technologie van China, in het China Daily-interview. Het gaat daarbij om 267,3 miljoen 4G-klanten versus 187,1 miljoen 3G-gebruikers.

Om tot de gewenste 500 miljoen 4G-gebruikers te komen, zal China Mobile het komende jaar een slordige 400.000 extra 4G-zenders/ontvangers door China heen plaatsen. Daarmee gaat het totale aantal 4G-basestations van de operator op 1,4 miljoen stuks komen. Ook zal China Mobile volgend jaar Voice over LTE gaan uitrollen. Volgens topman Bing moet VoLTE medio 2016 in circa 260 Chinese steden beschikbaar zijn. Daarnaast heeft hij aangekondigd dat zijn bedrijf in de komende twaalf maanden de nodige investeringen en acquisities zal doen om zo een betere positie te verwerven in aanpalende markten, zoals internetdiensten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.