Orange krijgt miljoenenboete

Logo OrangeDe Franse operator Orange heeft van de Franse toezichthouder Autorité de la Concurrence een boete van 350 miljoen euro opgelegd gekregen. Orange zou concurrenten ‘vitale informatie’ hebben onthouden over de zogenoemde ‘local loop’ van zijn, koperen, netwerkinfrastructuur: het deel van het netwerk dat van de wijkcentrales naar de huishoudens loopt. Daarmee heeft de operator een onrechtmatig voordeel op de concurrentie hebben verkregen, aldus de Franse overheid.

Orange krijgt van de Autorité de la Concurrence (AC) achttien maanden de tijd om zijn Franse branchegenoten van de nodige informatie te voorzien over zijn local loop. Daarnaast meent de toezichthouder dat de operator via ‘agressieve loyaliteitsprogramma’s’ klanten op een ‘oneerlijke manier’ er van heeft weerhouden naar een concurrent over te stappen. De sanctie van 350 miljoen euro moet sowieso door Orange worden betaald, aldus de AC.

De AC in een officiële verklaring:

'Het is ons een doorn in het oog dat Orange deze praktijken al bijna tien jaar lang heeft uitgevoerd'

De waakhond memoreert tevens aan het feit dat Orange in de afgelopen vijftien jaar al zeven keer beboet is geweest voor soortgelijke vergrijpen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.