Apple en Ericsson begraven strijdbijl

Ericsson logoApple en de Zweedse telecom- en netwerkfabrikant Ericsson hebben een overeenkomst gesloten, waardoor Apple bepaalde patenten van de Zweden mag gebruiken. Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Persbureau Reuters meldt echter op gezag van analisten dat Ericsson wellicht jaarlijks tussen de 215 miljoen euro en 650 miljoen euro van Apple gaat ontvangen.

Met de deal komt er een einde aan de juridische strijd die sinds afgelopen januari werd gevoerd, nadat Ericsson en Apple beide naar de rechter stapten over vermeend wederzijds patentenmisbruik. Ericsson lijkt nu als overwinnaar uit de bus te zijn gekomen.

Naast de stevige jaarlijkse vergoeding die Apple het Zweedse Ericsson gaat bApple_logoetalen, zal het duo ook intensief gaan samenwerken op onder andere het gebied van technologie-ontwikkeling voor 5G mobiele netwerkinfrastructuur, het beheer van videoverkeer en de optimalisatie van draadloze netwerken, zo stellen beide partijen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.