IoT-markt groeit als kool

Sim-kaartenIn 2022 zullen er wereldwijd meer dan 1 miljard Machine-to-Machine mobiele abonnementen zijn, aldus de onderzoekers van Berg Insight. Het Zweedse onderzoeksbureau analyseert ieder kwartaal de wereldwijde M2M-markt (ook wel bekend als ‘The Internet of Things’, IoT). Eind 2015 zijn er volgens Berg Insight 265,2 miljoen actieve M2M-simkaarten in omloop. Dat is een groei van 23 procent in vergelijking met 2014.

Azië is volgens Berg Insight onderzoek nu nog de grootste markt voor M2M-abonnementen (90,4 miljoen), gevolgd door West-Europa (59 miljoen) en Amerika (52,5 miljoen). Operators Verizon (Verenigde Staten) en Vodafone (Groot-Brittannië) meldden beide dat zij in de eerste zes maanden van 2015 ongeveer 175 miljoen euro in het IoT-segment hebben omgezet.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.