Microsoft: 200 miljoen Windows-installaties

Logo_MicrosoftICT-concern Microsoft heeft een reden voor een feestje: het zegt dat er inmiddels wereldwijd ‘meer dan 200 miljoen apparaten’ in omloop zijn waarop de jongste versie van zijn besturingssysteem Windows (versie 10) is geïnstalleerd. In oktober 2015 repte het Amerikaanse bedrijf nog over 110 miljoen Windows 10-installaties.

Het gros van de Windows 10-apparaten zijn bureau pc’s of laptops, zo stellen wel ingevoerde marktanalisten. Microsoft geeft daar zelf geen verdere details over. Wel laat het bedrijf weten dat er inmiddels een ruime drie miljard ‘bezoeken’ aan de Microsoft Store zijn geweest. In de bewuste Store kunnen gebruikers diverse, zowel gratis als betaald, apps downloaden voor pc’s én mobiele apparaten zoals smartphones en tabletcomputers (de zogenoemde ‘ Unviersal Apps’). Over hoeveel daadwerkelijke app-downloads er inmiddels zijn geweest, wil Microsoft zich evenmin uitlaten. Microsoft zegt wel - bij monde van Yusuf Mehdi, Corporate Vice President in de Windows en Devices Groep, dat de vraag naar zijn eigen Lumia-smartphones in het algemeen en de 950- en 950XL-modellen in het bijzonder, het aanbod ‘ruimschoots’ overtreft.

Inmiddels komen er de nodige ‘vreemd-merk’ smartphones met Windows 10 op de markt. Zo heeft de Taiwanese fabrikant Acer tijdens de Consumer Electronics Show 2016 in het Amerikaanse Las Vegas de Liquid Jade Primo aangekondigd, een 5,5-inch smartphone met Windows 10 Mobile. Na Microsoft Lumia 950 en 950XL is dit de eerste niet-Microsoft smartphone die werkt met Windows 10. Met een usb type-C monitor, draadloze display-accessoires of de display-dock, kan de Liquid Jade Primo met Windows 10 Universele Apps draaien op een extern scherm. Hierdoor verandert het apparaat in een pc. De Acer Liquid Jade Primo is in februari beschikbaar in Nederland met een adviesverkoopprijs vanaf 569 euro.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.