Grote Franse telecomfusie in de maak

Logo OrangeDe Franse operator Orange meldt officieel ‘in gesprek te zijn over een mogelijke fusie’ met branchegenoot Bouyges. De transactie wordt, volgens anonieme ingewijden, deels in contanten (circa twee miljard euro) en deels in aandelen Orange (vijftien procent) afgehandeld. Hiermee komt de ‘fusiewaardering’ van Bouyges op tien miljard euro. Geen van beide operators wil deze berichten echter bevestigen.

De eventuele combinatie van Orange en Bouyges, respectievelijk de nummer eén en nummer drie in Frankrijk, zou een telecomgigant opleveren met een gezamenlijk nationaal marktaandeel van 59 procent in de mobiele telefoniemarkt. Orange is goed voor 40 procent, terwijl Bouyges de resterende 19 procent voor zijn rekening neemt. Dit echter kan voor de nodige problemen zorgen bij de Europese en Franse concurrentiewaakhonden, zo is de verwachting van marktanalisten.

Ook de gecombineerde omzet levert een telecomconcern van formaat op, zo blijkt uit de cijfers die in de jaarverslagen van de twee operators staan. Zo heeft Orange in 2014 een omzet van 39,4 miljard euro behaald. De totale beurswaarde van het concern bedraagt een slordige 40,3 miljard euro. Bouyges wist op zijn beurt een jaaromzet van 33,1 miljard euro te behalen. Diens marktwaarde wordt op een slordige 33 miljard euro geschat.

Bouyges is reeds eerder in het nieuws geweest met geruchten over een mogelijke fusie of overname. Het eveneens Franse kabelconcern Altice (overigens aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerd) zou, via dochteronderneming Numericable-SFR, eveneens circa tien miljard euro hebben geboden. Dat aanbod werd echter afgeslagen, zo stellen bronnen bekend met de onderhandelingen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.