Huawei scoort goede resultaten

huawei_0Fabrikant Huawei heeft tijdens de Consumer Electronics Show 2016 in het Amerikaanse Las Vegas zijn jongste bedrijfsresultaten openbaar gemaakt. Het Chinese bedrijf zegt in 2015 een omzet van ruim 20 miljard dollar te hebben behaald, wat een stijging betekent van bijna 70 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Bovendien wist Huawei met zijn 108 miljoen verkochte smartphones in 2015 een stijging van 44 procent ten opzichte van voorgaand jaar te bereiken. Het is daarmee de eerste Chinese smartphonefabrikant die ruim de mijlpaal van 100 miljoen verkochte smartphones bereikt.

Met de verkoop van meer dan 108 miljoen smartphones in 2015 heeft Huawei een positie behaald in de top drie van fabrikanten met het hoogste marktaandeel in het smartphone-segment. Hierdoor is de kloof met de concurrentie aanzienlijk verminderd. Daarnaast heeft Huawei het hoogste marktaandeel in China behouden sinds maart 2015. Deze positie is, zo stelt het bedrijf, mede te danken aan de introductie van twee premium smartphones, de P8 en de Mate S, tijdens de afgelopen periode.

In combinatie met de doorbraak in China behaalde Huawei ook succes in de internationale markt. In West-Europa is het marktaandeel van de fabrikant in de high end smartphone markt (telefoons tussen de 400 tot 500 euro) meer dan 60 procent. Hiermee behoort Huawei qua marktaandeel in de top drie in Spanje, Italië, België, Zwitserland, Portugal en verschillende andere landen. Daarnaast heeft Huawei meer dan 12 miljoen smartphones verzonden naar Latijns-Amerika in 2015, een stijging van 68 procent. In het noordoosten van Europa overschreden smartphoneverzendingen 3.460.000, een 114 procent stijging ten opzichte van 2014. In het Midden-Oosten en Afrika werden 12 miljoen smartphones verkocht, waardoor Huawei op de tweede plaats staat.

Gisteren heeft Huawei tijdens de CES 2016 tevens een nieuw vlaggenschip-smartphone het licht laten zien: de Mate 8. Het apparaat maakt gebruik van Huawei’s eigen Kirin 950 processor (2,3GHz en 1,8GHz), heeft 4GB werkgeheugen, een 6-inch scherm met een resolutie van 1.920x1.080, 32GB interne opslag dat uitbreidbaar is met sd-kaarten en Huawei’s eigen 16-megapixels camera. Te koop vanaf 599 euro (32 GB).

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.