BlackBerry komt dit jaar alleen met Android-toestellen

Logo_BlackBerry_thumbJohn Chen, de CEO van smartphonefabrikant BlackBerry, heeft in Amerika op de CES gezegd dat zijn bedrijf dit jaar één hooguit twee nieuwe smartphones gaat introduceren. Ook heeft de topman aangekondigd dat alle nieuwe toestellen gaan draaien op het Android-besturingssysteem van internetconcern Google.

Volgens industrieanalisten zou de aankondiging van BlackBerry kunnen betekenen dat het bedrijf zoetjesaan afscheid aan het nemen is van zijn eigen besturingssysteem BlackBerry OS 10. Het implementeren van Google’s Android zou BlackBerry de nodige investeringen schelen in de doorontwikkeling van het eigen besturingssysteem. Ook zou het de fabrikant meer ruimte – financieel en anderszins – geven voor de ontwikkeling van andersoortige software. Zo heeft het bedrijf al enige tijd een betrekkelijk goed verkopende programmatuur op het gebied van Enterprise Mobility (het beheren van mobiele apparaten) en security.

Vooralsnog lijkt het in ieder geval alsof de introductie van een Android-smartphone BlackBerry geen windeieren legt. CEO John Chen heeft zich al laten ontvallen dat de verkoop van de in september 2015 aangekondigde Priv-smartphone, voorzien van het Android-besturingssysteem, ‘bijzonder goed’ verloopt. Het apparaat is sinds december vorig jaar in Nederland te koop.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.