Premier en startup voorvechter Kroes samen op stap in Silicon Valley

siliconvalley-map1Minister-president Rutte brengt van 31 januari tot en met 2 februari 2016 een bezoek aan de Amerikaanse staat Californië. De bewindsman gaat samen met de speciaal gezant van StartupDelta, Neelie Kroes, 'grote technologiebedrijven, startende ondernemingen en kennisinstellingen in en rond Silicon Valley' bezoeken. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RvD) vandaag.

De RvD wil niet kwijt welke bedrijven Rutte en Kroes precies zullen bezoeken. Ook geeft het geen informatie over de aard van de bezoeken. Aan de aard van het RvD-bericht te zien, zullen de twee op een soort 'verkenningsreis' gaan, waarbij er de nodige contacten met zowel Amerikaanse hightech startups als Nederlandse ondernemers actief in Silicon Valley zullen worden gelegd.

De RvD:

"Nederland en de VS zijn beide voorloper op het gebied van innovatie. Silicon Valley is met grote technologiebedrijven, startups en toonaangevende universiteiten de meest innovatieve regio van de wereld. Samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen in Silicon Valley biedt grote kansen voor Nederland. Veel bedrijven uit Silicon Valley vestigen een deel van hun Europese activiteiten in Nederland. Andersom zijn steeds meer Nederlandse bedrijven actief in Silicon Valley. Ook werken Nederland en Californië al nauw samen in onder meer de aanpak van klimaatverandering, landbouw en de wereldwijde promotie van schoon en slim vervoer."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.