Samsung-cijfers vierde kwartaal 2015 vallen tegen

samsungFabrikant Samsung heeft voorlopige cijfers over het vierde kwartaal van 2015 naar buiten gebracht. Volgens de Zuid-Koreaanse elektronicagigant is de omzet in de bewuste drie maanden uitgekomen op omgerekend 40,6 miljard euro, nagenoeg gelijk als in 2014. Volgens Samsung steeg de operationele winst in vergelijking met 2014 wel met ruim 15 procent om uit te komen op circa 4,7 miljard euro.

De nu gepubliceerde Samsung-kwartaalresultaten zijn lager dan industrie- en beursanalisten hadden verwacht. Een tegenvallende verkoop van smartphones is hiervoor de belangrijkste reden, zo is hun inschatting. Ook zou het concern minder tv’s hebben verkocht en was de omzet op geheugen lager dan gehoopt. Dit laatste komt door wereldwijde gedaalde prijzen voor dram-geheugenchips.

Eind januari komt Samsung met zijn definitieve cijfers. Dan worden ook het officieel aantal door het bedrijf verkocht smartphones bekendgemaakt. Samsung is en blijft overigens nog altijd de grootste producent van smartphones ter wereld.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.