T-Mobile rolt 4G+ uit in Nederland

t-mobileOperator T-Mobile Nederland voert vanaf 11 januari een upgrade uit van zijn 4G-netwerk; namelijk 4G+. Het bedrijf claimt deze opwaardering binnen drie dagen te kunnen implementeren. Volgens T-Mobile zullen klanten met een 4G+ toestel gemiddeld vijftig procent sneller internet krijgen. De implementatie van 4G+ start vandaag en is woensdag 13 januari afgerond.

T-Mobile stelt op dit moment een 4G+ populatiedekking van 76 procent te hebben. Volgens het bedrijf moet 4G+ eind deze zomer, net als het 4G-netwerk, landelijk dekkend zijn. Naast hogere snelheden levert 4G+ een stabielere dataverbinding onderweg. Dat is prettig voor bijvoorbeeld het onderweg streamen van films of videobellen in een rijdende auto of trein.

Om 4G+ aan te kunnen bieden is er minstens 4G nodig op twee frequentiebanden. T-Mobile heeft haar volledige netwerk vanaf het begin ontworpen voor 4G+ op minimaal twee frequentiebanden (900 en 1800MHz). Dit stelt T-Mobile nu in staat om 4G+ in rap tempo te activeren. Door de nieuwe software die T-Mobile gebruikt, is de activatie snel te realiseren. Volgens de operator is het een kwestie van ‘één druk op een knop’, waarmee locaties op afstand worden geactiveerd.

Lampros Iskos, Directeur Technology T-Mobile Nederland:

"Mobiel dataverkeer groeit explosief. Dit vraagt veel van de snelheid en capaciteit van mobiele netwerken. Wij hebben ons 4G-netwerk gebouwd met het oog op de toekomst waarin het dataverbruik verder zal toenemen. Ons netwerk kan deze verwachte datagroei met gemak aan. De nieuwere smartphones kunnen zelfs een nóg hogere snelheid verwerken als ze gebruik kunnen maken van 4G+. We activeren 4G+ om onze klanten met een 4G+ toestel een nog betere netwerkervaring te bieden. De snelheid waarmee wij 4G+ activeren, geeft ons een direct voordeel ten opzichte van de concurrentie. “

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.