Fiber NL neemt concurrent over

fiber-logov2Fiber Nederland, leverancier van internet, telefonie en televisie, neemt concurrent Stipte (voorheen Scarlet Nederland) over. Fiber Nederland richt zowel op consumenten als op zakelijke afnemers. Stipte heeft echter slechts consumenten als klant. Financiële details over de overname zijn niet openbaar gemaakt. Bekend is wel dat directeur Matthijs Kamp toetreedt tot de directie van Fiber NL.

Fiber NL werd drie jaar geleden opgericht door Martijn van Scherpenzeel die al eerder het energiebedrijf Oxxio oprichtte. Fiber werkt onafhankelijk van netwerkexploitanten. Daardoor is Fiber NL in staat via het best beschikbare netwerk zijn diensten aan te bieden: via vrijwel alle Nederlandse glasvezelnetwerken of, indien dit niet mogelijk is, via het landelijk dekkende VDSL-netwerk.

Martijn van Scherpenzeel, dga van Fiber NL:

“Tussen grootmachten als KPN en Ziggo is Fiber NL een relatief kleine speler, maar in zo’n geconsolideerde markt heeft de concurrentie over het algemeen meer te verliezen dan te winnen. Als kleinere partij zijn we flexibeler, creatiever, servicegerichter en in staat sneller in te spelen op trends.”

Scherpenzeel wijst in dat verbond op het feit dat zijn bedrijf in 2015 eerder dan operator KPN is gestart met het aanbieden van smart home-oplossingen. Fiber NL nam hiervoor een meerderheidsbelang in het technologiebedrijf SmartAlarm waarmee het eigen domoticadiensten aanbiedt.

scarlet-stipteStipte werd in 1992 opgericht als Scarlet Nederland als onderdeel van de Amerikaanse Telegroup en is daarmee één van de oudste operators van Nederland. In 1999 ging Scarlet zelfstandig verder met investeerders NeSBIC en Egeria, de investeringsmaatschappij van de familie Brenninkmeijer. Na een series van overnames (waaronder het Belgische Tiscali) werd Scarlet in 2004 bij het grote publiek bekend met de introductie van een ‘triple-play’-pakket. Het internetpakket werd aangeprezen door een halfnaakte Beau van Erven Dorens op cowboylaarzen. In 2008 werd het door de Belgische operator Belgacom overgenomen voor 175 miljoen euro en in 2014, door middel van een managementbuy-out, kwam Stipte vervolgens in handen van directeur Matthijs Kamp.

Van Scherpenzeel:

“Met de overname van Stipte, dat bekendstaat om zijn operational excellence en qua organisatie en merk goed aansluit bij Fiber NL, hopen we onze rol als challenger verder uit te breiden. We zijn dan ook verheugd Matthijs Kamp als partner te verwelkomen en samen te werken met een enthousiaste groep professionals. Deze overname heeft geen invloed op het personeelsbestand en levering van diensten aan klanten van Stipte.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.