WhatsApp laat abonnementsgeld vallen

Logo_icon_WhatsAppDe messaging app WhatsApp, sinds februari 2014 eigendom van Facebook, stopt met het in rekening brengen van een zogenoemde ‘renewal’-fee voor het verlengen van abonnementen. In sommige gevallen moesten consumenten hiervoor 0,99 dollar (0,91 euro) per jaar voor betalen. Het was echter onduidelijk welke groep gebruikers dat bedrag moesten betalen.

WhatsApp heeft besloten vanaf nu de messaging service volledig gratis aan te bieden. Wel gaat het bedrijf onderzoeken op welke manieren zij bedrijven toestemming kunnen geven om voor hen interessante consumenten via WhatsApp met hun commerciële boodschap kunnen benaderen. Dit om het omzetverlies te compenseren.

WhatsApp blijft ondertussen groeien als kool. In september 2015 kon het bedrijf op meer dan 900 miljoen maandelijks actieve bezoekers bogen. Nederlanders hebben de messaging app eveneens omarmd: volgens het marktonderzoeksbureau Telecompaper waren er in 2015 circa 9,4 miljoen WhatsApp-gebruikers.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.